Valerio-Bodon Vincent: A munka most kezdődik

Valerio-Bodon Vincent: A munka most kezdődik

MH/MTI
2023. október 22. vasárnap. 19:20

A 22 éves kosaras októberben a liga egyik sztárcsapatánál, a Los Angeles Lakersnél készülhetett, a kaliforniai gárda azonban végül lemondott a játékjogáról, így a G ligában érdekelt South Bay Lakersnél folytatja pályafutását.

„Én továbbra is NBA-s szeretnék egyszer lenni, a munka most kezdődik, ennél közelebb pedig nem lehetnék” – mondta az M1 aktuális csatornának a magyar játékos, aki elárulta, egészen különleges élmény volt a Lakersnél töltött időszak, a klubot tökéletes profizmus jellemzi, fantasztikusan felkészült szakmai stáb irányítása mellett, minden igényt kielégítő körülmények között.

Valerio-Bodon Vincent a Milwaukee Bucks ellen egy előszezon-meccsen is pályára lépett: „Támadásban nem tudtam annyira aktív lenni, nem kaptam sok labdát a társaktól, de ez ilyenkor teljesen normális, ki kell vívni az egymás iráni tiszteletet” – mondta a magyar játékos, aki kiemelte, a klubnál tisztában vannak azzal, milyen programra van neki szüksége ahhoz, hogy sokkal jobb kosarassá váljon. Valerio-Bodon Vincent megjegyezte, a kaliforniai stábtól külön dicséretet kapott, amiért „rettenthetetlen” volt a nagynevű játékosok között is.

A fiatal magyar sportoló elmondta, a South Bay Lakersnél két hét múlva kezdik majd a felkészülést, addig várhatóan a szerződését is aláírhatja majd. Hozzátette, a Los Angeles-i NBA-gárda fiókcsapatában a bajnokság során azok elsőbbséget élveznek majd, akiknek „kétirányú” szerződésük van, azaz, a „nagy” Lakersnél is játszthatnak, ami azt jelenti, hogy ha éppen a South Baynél „állomásoznak”, akkor ők biztosan pályára lépnek.

Írta a Magyar Hírlap