Tűz miatt kiürítették a valenciai pályát, ahol épp a Formula-E tesztel

Tűz miatt kiürítették a valenciai pályát, ahol épp a Formula-E tesztel

NASCAR: Bell óriásit hajrázott, Larson hatalmasat hibázott

A Homestead-Miami Speedwayen rendezték meg a legjobb nyolc közötti harc utolsó előtti állomását a Cup Seriesben. Kyle Larson már biztonságban érezhette magát az egy héttel korábbi futamgyőzelmének köszönhetően, hiszen ezzel biztosan kvalifikálta magát a bajnoki fináléba, ennek ellenére a Hendrick Motorsports pilótája elég sokáig dominálta a 267 körös versenyt.

A 2021-es bajnok az első szakaszt simán megnyerte, a másodiknál viszont már komoly kihívója akadt Ryan Blaney, valamint a csapattárs, William Byron személyében. Ezt az etapot végül Blaney nyerte meg, majd következett a harmadik, ami jó néhány drámai pillanatot hozott magával. Az első komoly incidensre 55 körrel a leintés előtt került sor, amikor Blaney elindult a pitbe, Larson pedig követte őt. A 12-es autó pilótája még éppen a vonal előtt fékezett hatalmasat, hogy elkerülje a gyorshajtást, ez viszont megzavarta Larsont, aki egyenesen a bejáratnál elhelyezett hordóknak hajtott. Az eset következtében nem csak az 5-ös autó versenye ért véget, de piros zászlóra volt szükség, hogy helyrehozzák a pályát.

[embedded content]

A folytatás is eseménydús maradt, mivel egy kör sem telt el az újraindítás után, amikor Ross Chastain, John Hunter Nemechek és JJ Yeley akadtak össze, utóbbi pilóta pedig hatalmas erővel csapódott a falba. A következő restart után viszont már az élmezőny csatáiról szólt a futam, előbb Blaney bonyolódott hatalmas harcba Denny Hamlin ellen, majd ezt használta ki a kiváló tempót autózó Christopher Bell. A 20-as pilótájának egy igazi hullámvasút volt a versenye, hiszen a 13. helyről rajtolt, egy adott ponton pedig a lekörözéstől sem állt távol, mégis megkaparintotta a vezetést, amit a leintésig már csak egyszer engedett ki a kezéből, de végül sikerült felülkerekednie a Byron elleni harcban, így a futamgyőzelem is az övé lett.   

Bell ezzel a második biztos résztvevője lett a döntőnek, noha a csapattársak drámája miatt egy ponton úgy tűnt, katasztrofális véget érhet a Joe Gibbs Racing versenye. Hamlin ugyanis a Blaney elleni harc közben csapta falnak a versenygépét, míg a pole-pozícióból induló Martin Truex Jr. autója ezzel majdnem egyszerre adta meg magát motorhiba miatt. A folytatás a Martinsville Speedwayen következik október 29-én, ami egyben az utolsó esély lesz a döntőbe kerülésre.  

formula.hu