Autó: Íme a Volkswagen első elektromos kombija, az ID.7 Tourer

Autó: Íme a Volkswagen első elektromos kombija, az ID.7 Tourer

Az alacsony légellenállású újdonság puttonya több mint 1,7 köbméteres.

A Volkswagen áprilisban mutatta be a Passat elektromos testvérmodelljének tekinthető ID.7-et, mely első körben szedánként debütált újdonságból hamarosan érkezik a nagyobb csomagterű, praktikusabb kivitel.

Most már tudjuk, hogy a puttonyos ID.7 a hagyományokkal szakítva nem Variant, hanem Tourer néven támad, és a gyártó két fotót is nyilvánosságra hozott az egyelőre még álcázófóliát viselő modellről.

Az Európában 2024-ben debütáló ID.7 Tourer 0,24-es légellenállási együtthatóval büszkélkedhet, ami csak alig rosszabb a szedán 0,23-as értékénél.

Öt utas mögött 545 liternyi csomagnak jut hely, ha csak ablakszintig pakolunk, a hátsó üléstámlák ledöntését követően pedig akár 2 méter hosszú tárgyak is szállíthatók az 1714 literre bővített csomagtérben.

Viszonyításképp, a belsőégésű motoros, illetve hibrid hajtásláncú, immár kizárólag kombiként készülő új Passat raktere 690-1920 literes.

A Passat kombi 0,25-ös légellenállási együtthatóval bír

© Volkswagen

A további specifikációk egyelőre ismeretlenek, mindenesetre a 60 ezer euró körüli alapárú 286 lóerős ID.7 Tourer hatótávolsága akár a 700 kilométert is megközelítheti.

Az ID.7 alapmodell

© Volkswagen

A közelmúltban volt szerencsénk alaposan letesztelni a világ első elektromos kombijaként jegyzett MG5-öt, ezenkívül pedig a Peugeot is kínál elektromos kombi változatot a 308-asból, és hasonló kivitel az új Opel Astrából is létezik.

Az MG5 479-1367 literes csomagterű

© László Ferenc

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG