Élet+Stílus: Kínos pillanat az EU-csúcson: félrecsúszott puszival üdvözölte a horvát külügyminiszter Annalena Baerbockot

Élet+Stílus: Kínos pillanat az EU-csúcson: félrecsúszott puszival üdvözölte a horvát külügyminiszter Annalena Baerbockot

A külügyminiszterek csoportképhez készülődtek, amikor Gordan Grlić-Radman meglepő gesztust tett német kollégája felé.

Az EU külügyminisztereinek csütörtöki találkozóján készülő csoportképnél a horvát tárcavezető, Gordan Grlić-Radman előbb kézfogással, majd odahajolva, puszival üdvözölte kollégáját, a német külügyminisztert, Annalena Baerbockot. Túl azon, hogy már önmagában a puszi is megkérdőjelezhető gesztus ilyen helyzetben, Grlić-Radman puszija majdnem Baerbock szájára került, a német miniszter az utolsó pillanatban fordította el a fejét, és zavarában felnevetett.

© JOHN MACDOUGALL / AFP

Több horvát médium is élesen kritizálta a külügyminisztert a váratlan mozdulatáért, Rada Borić horvát nőjogi aktivista, kutató „rendkívül helytelennek” nevezte Grlić-Radman gesztusát.

A horvát külügyminiszter a puszit a kollégája felé csupán egy „meleg, emberi közeledésnek” nevezte, de azt elismerte, hogy valóban „talán egy kínos momentum volt”, majd hozzátette, hogy „ha valakit ez zavart, elnézést kérek tőle” – idézi a BBC.

Baerbock egyelőre nem kommentálta a történteket.

HVG