Prost F1-es McLarenjét hajtotta meg Norris – videó

Prost F1-es McLarenjét hajtotta meg Norris – videó

„Súlyos és sürgős a helyzet” – egyre-másra utasítják vissza a motorosok a Hondát

Kezd egyre kínosabbá válni a Repsol Honda számára, hogy még mindig nem találták meg a 2024-ben már a Gresini Ducatinál szereplő Marc Marquez utódját. Arról már írtunk, hogy az elmúlt hetekben felmerült többek között Johann Zarco, Miguel Oliveira és Maverick Vinales neve is, ám jórészt amiatt, mert a HRC egyéves szerződést kínált, ezek egyikéből sem lett semmi. A minap még épp a Gresinitől távozni kényszerülő Fabio di Giannantonio és a Moto2-ben vitézkedő Fermin Aldeguer tűnt a két fő jelöltnek, utóbbi kapcsán azonban Alberto Puig, a Repsol csapatmenedzsere határozott cáfolatot adott: „Nem tudom, honnan jött ez a pletyka, de 100 százalékig fals. Tegnap megkérdeztem Aldeguer menedzserét, hogy honnan származik a híresztelés, és nem tudta, mit mondjon” – nyilatkozta a DAZN kamerái előtt.

Puig viszont bedobott egy új nevét: „valós lehetőségként” említette Pol Espargaro érkezését. Pontosabban visszatérését, hiszen a spanyol 2021-ben és 2022-ben a Repsolnál versenyzett, kevés sikerrel és jórészt inkább küszködve. Espargarónak nincs ülése 2024-re, hiszen a KTM őt állította félre a Moto2-ből felhozott Pedro Acosta kedvéért az érvényes szerződése ellenére is. Viszont a versenyző gyorsan lehűtötte a kedélyeket a Malajziai GP péntekjén: „Nagyon köszönöm a Hondának, elhagyni egy helyet és mégis visszahívni oda, ez azt jelenti, hogy nem lehetett annyira rossz a munkám. A kapcsolatunk mindig is jó volt, még ha az eredmények nem is. Nagyon örülök ennek, sokat jelent számomra, de a jövőm mást tartogat. Jövőre kitöltöm a szerződésemet, utána szabad leszek, s ha valami adódik nyilván megbeszéljük a KTM-mel, de jelenleg elégedett vagyok azzal, ahol vagyok” – idézi a The Race Espargarót, aki így 2024-ben marad az osztrák gyártó tesztpilótája, néhány szabadkártyás beugrással.

Nem ő egyébként az egyetlen, aki kikosarazta állítólag a Hondát: a napokban Luca Mariniről is felröppentek pletykák, hogy megkereste őt a Honda, s ezt maga az olasz is megerősítette. A versenyző elmondta: vonzó számára a gyári csapat lehetősége, de csak akkor, ha „megfelelő a lehetőség”, és jelenleg jól érzi magát a VR46 Ducatinál. Így hát úgy fest, a Repsol Hondának továbbra is Di Giannantonio lehet a fő opciója, elvégre az olasz a többiekkel ellentétben szemlátomást szívesen felülne az RC213V-re. Puig mindenesetre nem kertelt: „Nagyon súlyos a helyzet. Még nem jutottunk döntésre, de sürgős a helyzet, hiszen versenyzőt kell találnunk a valenciai tesztig” – utalt a két és fél hét múlva esedékes, évadzáró utáni tesztre.

motogp-pol-espargaro-honda

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

formula.hu