Vegas lehet a McLaren nagy esélye? – Norris óvatos

Vegas lehet a McLaren nagy esélye? – Norris óvatos

Fantasztikus fejlődésen ment keresztül a wokingi istálló, akik a rettentően kínos szezonnyitó óta folyamatosan lépdelek előre az erősorrendben, a szezon második felében pedig valósággal megtáltosodtak. Az elmúlt tizenegy versenyen összesen kilencszer állhatott dobogóra Lando Norris, Oscar Piastri vagy épp mindkettejük, Katarban pedig a sprintet is megnyerték.

Brazíliában ugyan nehezebb hétvégére számítottak Norrisék, azonban ennek ellenére is két második hellyel abszolválták a Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjét. A most hétvégén debütáló Las Vegas-i Nagydíjon azonban fogalma sincs, hol fognak elhelyezkedni az erősorrendben.

„Nem gondolom, hogy bármelyikünk is arra számított, hogy ennyire versenyképesek lehetünk Brazíliában. Sikerült meglepetést okoznunk még saját magunknak is, így mostanra már teljesen elengedtem ezt a dolgot, hogy tippelgetek azt illetően, hogy mennyire lehetünk majd erősek legközelebb” – mondta a Racing News 365-nek Norris.

A vegasi körülmények meglehetősen extrémnek ígérkeznek, hiszen nagyjából 12-14 °C-os hőmérséklet várja a versenyzőket, ami azt jelenti, hogy a gumikezelés kifejezetten fontos lehet majd a versenyen.

„Bahrein után igazából már nem is nagyon szeretek ezzel foglalkozni, hogy hol is lesz a helyünk. Szerintem mindenki arra számított, hogy a Mercedes erős lesz Brazíliában, de aztán sehol sem voltak. A Ferraritól is jobb teljesítményt várt mindenki, szóval erre nehéz is választ adni. Mindenki csak találgat, de végül úgy is a pályán derül ki az igazság.”

formula.hu