Személyes düh hajtja Wolffot Hamilton nyolcadik címéért

Személyes düh hajtja Wolffot Hamilton nyolcadik címéért

Szűk két évvel ezelőtt Lewis Hamiltont egyetlen kör választotta el attól, hogy Michael Schumacher rekordját megdöntve nyolcszoros világbajnokká váljon a Formula-1-ben. A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon egy téves és vitatott versenyigazgatói döntésnek is köszönhetően Max Verstappen a biztonsági autós fázist követő utolsó körben meg tudta előzni őt, így a holland elhappolta a címet a Mercedes pilótája elöl egy végletekig kiélezett évad végén.

A Mercedes oldaláról rendre elhangzik, hogy bár már túlléptek a 2021-ben történteken, de mély nyomot hagyott bennük, ahogy Abu Dhabiban elbukták az elsőséget. Toto Wolff csapatfőnök a PA Sportnak adott interjúban most újfent elismételte, hogy mindent megtesznek Hamilton nyolcadik címéért, mivel szerinte azt már meg kellett volna nyernie a britnek:

f1-hamilton-wolff

„Egy mókuskerékben élünk, ahol olyan gyorsan repül az idő, hogy nem érződik úgy, hogy már két éve történt. Láthatjuk, milyen gyorsan változik az erősorrend. Zsinórban nyertünk nyolc konstruktőri világbajnoki címet, és már két éve annak, hogy a Red Bull hazavitte a trófeát. De előre kell néznünk, tanulnunk a múltból, és most azért hajtunk, hogy Lewis minél gyorsabban újra nyerhessen.”

„Személyes düh hajt engem, hogy lehetővé tegyük neki, hogy megnyerje a nyolcadik vb-címet, hiszen már meg kellett volna nyernie. Csapatfőnökként fontos, hogy igazságos és nyitott legyél mindkét versenyződdel. De van bennünk egy nagy rész, amely mindig is le akarja küzdeni a 2021-es történetet.”

A brit pilóta a nyáron hosszabbított szerződést a Mercedesszel 2025 végéig, amikor már a 40. életévét is betölti. Wolff azonban úgy érzi, akár még több szezon lehet Hamiltonban, különösen Fernando Alonso példáját látva:

f1-hamilton-mercedes_2

„Szerződésről szerződésre élünk, és fontos, hogy azt tesszük, amiről azt gondoljuk és úgy érezzük, hogy helyes, és jelenleg személy szerint úgy érzem, hogy tovább folytathatja. 39 éves lesz januárban, Fernando pedig még 42 évesen is erősen teljesít.”

„Amíg odafigyelsz a magadra, a lehető legjobban felkészülsz fizikailag és mentálisan, és más területeken fejlődsz, mint 25 évesen, addig igen. Csak olyan autót kell adnunk alá, amely elég gyors. Versenyzőként pedig nem kételkedem benne. Láthattuk az előző futamokon, hogy a teljesítménye, a sebessége és a versenytempója mind megvan. De ha nincs megfelelő autó alatta hozzá, akkor nem tud nyerni.”

formula.hu