Itthon: Az Oktoberfesten edződött zsebtolvaj-vadászokat vezényel a rendőrség a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra

Itthon: Az Oktoberfesten edződött zsebtolvaj-vadászokat vezényel a rendőrség a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra

Egyenruhás és civil ruhás rendőröket is bevetnek majd, és azt tanácsolják mindenkinek, hogy fokozottan figyeljenek az értékeikre.

A Vörösmarty téren tartott sajtótájékoztatót Bukovics Péter alezredes a karácsonyi vásárokról. A rendőrtiszt arra hívta fel a figyelmet, hogy a hasonló rendezvényeken megszaporodtak egyes bűncselekmények, elsősorban a zsebtolvajlások.

A rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi vásárokra az utcákon, a bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési járműveken – mondta. A hatóság több járőrt vezényel ezekre a helyekre, és megemelik a civil ruhás nyomozók számát is a zsebtolvajok elfogására.

Bukovics Péter arra kérte a vásárokra látogatókat, hogy a szokásosnál is legyenek éberebbek,

telefonjaikat, pénztárcáikat és egyéb értékeiket lehetőleg belső zsebeikben tartsák, ne viseljenek olyan ékszereket, amelyeket a tolvajok könnyen letéphetnek róluk.

Az alezredes azt tanácsolta, hogy a látogatók autójukban lehetőleg ne hagyjanak értékeket még az őrzött parkolókban sem, ha ezt mégis meg kell tenniük, akkor tegyék azokat nem látható helyekre, például a csomag-, vagy kesztyűtartóba.

Bukovics elmondta, hogy a hasonló bűncselekmények felderítésére, megelőzésére szakosodott rendőrök komoly tapasztalatokkal rendelkeznek: a budapesti nyomozók immár tizedik éve vesznek részt a müncheni Oktoberfesten, a legutóbbi sörfesztiválon nyolc zsebtolvajt fogtak el.

Nyitóképünk illusztráció.

HVG