„Más szinten voltunk Las Vegasban, mint a többiek” – Ricciardo

„Más szinten voltunk Las Vegasban, mint a többiek” – Ricciardo

Michelisz: Kiegyensúlyozottabb és jobb voltam, mint 2019-ben

Michelisz Norbert vasárnap Makaóban megnyerte a TCR World Tour bajnoki címét, ezzel 2019-es WTCR-diadala után ismét feljutott a nemzetközi túraautózás csúcsára. A BRC Hyundai pilótája friss blogbejegyzésében arról írt, hogy a saját teljesítményét még jobbra is értékeli a 2023-as idényben: „Könnyebb semmiképpen sem volt idén bajnokságot nyerni, mint 2019-ben. Borzasztó nehéz év volt ez, csak ketten voltunk Hyundai-versenyzők a teljes idényben, a rivális, több autós felállású csapatok előnyben voltak. És ez nemcsak pusztán mennyiségi előny volt, mert erős pilótákkal és technikai háttérrel dolgoztak. Legalább annyira meg kellett küzdenünk a bajnoki címért, mint 2019-ben, de ha a személyes teljesítményemet nézem, akkor kiegyensúlyozottabb és jobb voltam, mint az első bajnoki cím évében. Erre hihetetlenül büszke vagyok” – írta Michelisz.

„Jól kezdtem az évet, rögtön az első futamon nyertem Portugáliában, de később voltak mélypontok is. Az egyetlen futam, amelyen idén nem szereztem pontot, épp a Hungaroringen történt, ahol a rajt után kilöktek. Dél-Amerikában kemény csatákba kerültem, többször ütköztek velem, és voltak olyan pillanatok, amikor nehezemre esett nem felhúzni magam. Próbára tette a türelmemet ez a szezon, de tudtam, hogy a saját érdekemben csak egy dolgot tehetek, ha nyugodt és összeszedett maradok. Nagy dolognak tartom, hogy ezt a legvégéig sikerült megtennem.”

A magyar versenyző szerint a makaói szezonzárón a siker kulcsa az időmérős és az első futamon aratott győzelem voltak, amellyel így nagyobb pontelőnyt szerzett a második versenyre. „Ott még mindig apróságokon is elúszhatott volna a bajnoki cím, de fel voltunk készülve az összes forgatókönyvre, és jó érzés volt úgy versenyezni, hogy kontroll alatt tartottuk az eseményeket. Amikor kilencedik voltam, és úgy tűnt, hogy Huffnak esélye nyílhat nyerni, akkor sem estünk kétségbe, mert volt annyi tartalékunk tempóban, hogy képes lettem volna önerőből is a szükséges egy helyet előrébb jönni. Végig azt éreztem, hogy a riválisoktól függetlenül elég jók vagyunk hozzá, hogy meglegyen a bajnoki cím” – fogalmazott Norbi, aki arról is írt, mennyire jól estek neki a támogató üzenetek és mennyire nehéz volt hetekre távol lennie a kislányaitól az ausztráliai-makaói évadhajrában. A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható.

tcr-michelisz-hyundai-makao

formula.hu