Autó: Az egyik legszebb Aston Martinból is villanyautót faragott David Beckham cége

Autó: Az egyik legszebb Aston Martinból is villanyautót faragott David Beckham cége

A volt focista sokféle üzletágban benne van, így részesedése van egy átalakító cégben is.

A Manchester United és a Real Madrid volt középpályása már egy ideje résztulajdonosa a Lunaz nevű cégnek is, ami egy silverstone-i székhelyű vállalat és leginkább brit klasszikus autókat alakít villamos hajtásúvá. Egyik projektjük éppen Beckham fiának az esküvői ajándékba adott Jaguar XK140 volt.

Most megint felhívták magukra a figyelmet, mert a hatvanas évek egyik sportkocsiját egy Aston Martin DB6-ot alakították át. A kocsi egy 380 lóerős motorral van felszerelve a hátsó tengelyen. A 80-120 kWh kapacitású akkumulátorcsomagok a karosszéria alatti térben kaptak helyet, a hatótávolság pedig akár 410 kilométer is lehet.

© Lunaz Design

A belső teret is felújították, de modern, környezetbarát anyagok felhasználásával: almapogácsából, az almaborgyártás hulladékából készült műbőr adja a díszítést. Az ülések szövete pedig kukoricából és cellulózból készül, a mesterséges „márványbetétek” pedig dióhéjból és tojásból. Az Aston Martin DB6 Lunaz ára 650 000 font (815 900 dollár).

© Lunaz Design

© Lunaz Design

Az Aston Martin DB6 sportkocsi a James Bond által vezetett híres DB5 modell utódja. Az 1965 és 1970 közötti időszakban 1788 darabot gyártottak ebből az autóból. 4.0 literes, 282-325 lóerős hathengeres motorral és kézi vagy automata sebességváltóval szerelték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG