Messzire gurult Kijev gyógyszere

Messzire gurult Kijev gyógyszere

Egyre riasztóbb agymenéseket tapasztalhatunk Kijev viselkedésében. Ukrajna most a német óriásvállalatot, a Knaufot tette feketelistára azért, mert a cég továbbra is Oroszországban fizetett adót.

Ukrajna a háború nemzetközi támogatójának bélyegezte a német Knauf építőanyag-gyártó óriáscéget, amiért továbbra is Oroszországban fizetett adót – írta meg az Oroszhírek. Mint olvasható, a megjelölést csütörtökön jelentette be a feketelistát működtető Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK).

Kijev rendszeresen megpróbálja megszégyeníteni a külföldi vállalatokat az Oroszországban folytatott üzleti tevékenységük miatt, azzal a céllal, hogy elűzze őket. A Knauf a 47. bejegyzés a feketelistán, bár öt cég megjelölését felfüggesztették az Európai Bizottsággal folytatott konzultációk okán. A NAZK a Knaufot az oroszországi építőipar legnagyobb német befektetőjének nevezte. Becslése szerint a cég 1993 óta több mint 1,65 milliárd eurót juttatott az országba, s csak 2022-ben 117 millió dollár adót fizetett Oroszországban.

Írta a Magyar Hírlap