Tech: Ennek mindenki örülni fog: nagy újdonság érkezett a WhatsAppba

Tech: Ennek mindenki örülni fog: nagy újdonság érkezett a WhatsAppba

Már nem csak SMS-sel, de e-maillel is azonosíthatjuk magunkat a WhatsAppban, miután elkezdte globálisan bevezetni a funkciót a Meta.

Hasznos új funkciót kapott a WhatsApp, a Meta üzenetküldője – immáron egy e-mail-címet is kapcsolni lehet a fiókhoz, ami több szempontból is nagy változás.

Egyfelől, ezáltal már e-mail útján is hitelesíthető a fiók, szemben a korábban kizárólagos SMS-alapú megoldással. Ez kimondottan hasznos lehet olyan helyeken, ahol hagyományos mobilhálózat nem elérhető, de valamilyen okból szükség lenne egy hitelesítési módra, például új bejelentkezéskor. Az SMS-es lehetőség szűnik meg, csak a lehetőségek tárháza bővül az e-maillel.

Az új funkció a WhatsApp iPhone-os változatában érhető el, a 23.24.70-es verziótól kezdődően – vette észre a WABetaInfo. E-mail-címet a Beállításokban, a Fiók menün belül tudunk hozzáadni a profilunkhoz, itt kell megjelennie egy új, e-mailes lehetőségnek.

Fontos, hogy ezt a címet nem fogják látni más felhasználók, csakis a hitelesítéshez fogja használni azt a WhatsApp. Teljesen nem is váltja ki a telefonszámot, annak megadása továbbra is kritériuma a regisztrációnak.

A funkció bevezetése fokozatos lehet, így némi időbe telhet, mire mindenkinél megjelenik. Érdemes ellenőrizni, van-e frissítés az App Store-ban a csevegőapphoz.

HVG