Bíróság mondta ki, hogy a Letzte Generation tagjai ökoterroristák

Bíróság mondta ki, hogy a Letzte Generation tagjai ökoterroristák

A müncheni tartományi bíróság csütörtökön jogerős határozatot hozott, ami szerint bűnszervezetnek minősítette a „klímaterroristákat”, a Letzte Generation (Utolsó generáció) nevű szervezetet. A döntés ellen most már nincs helye fellebbezésnek – írták a V4NA hírügynökség nyomán.

A cikkben felidézték, hogy a radikálisok rongálásokat követtek el, randalíroztak repülőtéren, rendszeresen eltorlaszoltak utakat, autópályákat, és az sem érdekelte őket, ha a mentők munkáját akadályozták. A bíróság szerint a Letzte Generation kielégíti a bűnszervezet fogalmát, mivel állandó egyesületről van szó, és bűncselekmények elkövetése az egyik céljuk.

Érdemes felidézni, hogy tavaly novemberben agyhalottnak nyilvánítottak egy kerékpárost, aki Berlinben egy betonkeverővel ütközött. Az áldozat valószínűleg megmenthető lett volna, ha a mentőautókat nem akadályozzák az utat elzáró klímaaktivisták.

A Letzte Generation válaszul gyűlöletbeszéddel vádolta azokat, akik szerint ők tehetnek a tragédiáról. Egyik tagjuk korábban arról beszélt, az emberi élet nem ér annyit, mint a bolygónk, aminek megmentéséért készek minden eszközzel harcolni.

Írta a Magyar Hírlap