Egymásnak feszülhet a baloldal Zuglóban

Egymásnak feszülhet a baloldal Zuglóban

Mint írják, Horváth Csaba ingerülten reagált a vádakra, és volt alpolgármesterére mutogat. Szerinte Rózsa felelős azokért a dolgokért, amelyek esetleg nem úgy alakultak, ahogy kellett volna. Előválasztást azonban nem szeretne, azt mondta, az ilyen procedúra „meghekkelhető”, s ez egyébként is a Fidesz érdekeit szolgálná.

A Mandiner információi szerint egyáltalán nem biztos, hogy a szivárványkoalíció Momentumon kívüli tagjai Horváth polgármesterjelöltségét támogatja. Bár a DK már beállt mögé.

Ráadásul a portál szerint Zugló annyira baloldali, hogy mindegy kit indítanak, a váltás nem okozna traumát az ellenzéki szavazók, szimpatizánsok körében. Azért sem, mert emellett a többségük szintén érzi, hogy nagyon nincs minden rendben az önkormányzatban.

Horváth Csaba helyzetét nehezíti, hogy harcban áll Hadházy Ákossal, a kerület országgyűlési képviselőjével. Az MSZP korábbi országgyűlési képviselőjének, Tóth Csabának a korrupciógyanús ügyei is súlyos árnyékot vetnek a polgármesterre és csapatára, hiszen Horváth Hadházyval szemben a párttársa parlamenti indulását támogatta – tették hozzá, megjegyezve: maga a polgármester is gyanúsított egy parkolási ügyben, így még az sem elképzelhetetlen, hogy a kampány kellős közepén viszik el bilincsben, ami nyilvánvalóan alaposan csökkentené az ellenzéki pártok esélyét.

A Mandiner szerint az LMP csak azért támogatja fogcsikorgatva Horváth Csabát, mert az utóbbi időben a Demokratikus Koalíció egyik kiemelt partnerévé vált. A Párbeszéd pedig általában az MSZP-vel együtt mozgott az utóbbi időben, de a párt támogatná az előválasztást.

Ez megoldás lehetne a konfliktusban, hiszen nem úgy fest a dolog, mintha bármelyik fél engedne, ha viszont jövő júniusban mindketten ringbe szállnak, borítékolható lenne a Fidesz győzelme – fűzte hozzá a Mandiner.

Írta a Magyar Hírlap