Gombai Dominik és Horváth András is a legjobb nyolc között van a junior világbajnokságon! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Gombai Dominik és Horváth András is a legjobb nyolc között van a junior világbajnokságon! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A jereváni junior világbajnokság negyedik napja újabb magyar sikereket hozott, a lányokat

követően Gombai Dominik, valamint Horváth András is a legjobb nyolc közé jutott

Örményországban.

Gombai Dominik ellenfele egy nagyon rutintalan bokszoló volt Curacao szigetéről, ugyanakkor a mai sportvilágban senkit sem lehet lebecsülni természetesen, így elsőéves junior versenyzőnk nagyon komolyan vette az összecsapást. Minden menetet magabiztosan nyert meg, dominálta a párharcokat, így a legjobb nyolc közé jutott a junior világbajnokságon.

Horváth András tunéziai ellenfelet győzött le az előző körben, és a kirgiz Erlan Ergesov ellen

is nyerni tudott a legjobb tizenhat között. Ergesov bátyja ezüstérmes volt az Ázsia ifi-bajnokságon, és a családi géneket ő is örökölte, amelyet már az első menetben bizonyított. Andris igyekezett minden taktikai utasítást betartani, és egy nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernie Jerevánban.

Horváth Szabolcs sajnos nem tudta megoldani a mai feladatát, fehérorosz ellenfele minden

szempontból jobbnak bizonyult.

„Két győzelem és egy vereség lett a magyar csapat mérlege a negyedik versenynapon. Gombai Dominik nyitotta a sort, aki már a nyitó felvonásban is megszámoltatta ellenfelét, majd ezt követően is magabiztosan bokszolt, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Horváth András második mérkőzését is sikerrel hozta le a junior Vb-n, kirgiz rivális jutott neki a legjobb tizenhat között. Mind a három menetben megosztott pontozás volt, így egy igazán szoros győzelemnek örülhetett a végén a magyar csapat.

Horváth Szabolcs egy sokkal magasabb, és képzett balkezes fehérorosz ökölvívó ellen lépett ringbe. Sajnos nem találta ellenfele ellenszerét, a harmadik menetben pedig belelépett egy nagy ütésbe, és a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a negyedik versenynap eseményeiről.

A magyar csapat negyedik napi eredményei a junior világbajnokságon:

Férfi 50kg, a 8 közé jutásért: Gombai Dominik – Nahdir Haseth (Curacao-i) 5:0

Férfi 54kg, a 8 közé jutásért: Horváth András – Erlan Ergesov (kirgiz) 3:2

Férfi 60kg, a 8 közé jutásért: Horváth Szabolcs – Vlagyiszlav Kovrov (fehérorosz) – döntő

fölényes vereség a harmadik menetben

A magyar csapat ötödik napi párosításai a junior világbajnokságon:

Férfi 52kg, a 8 közé jutásért: Benedek Péter – Ramazan Orinbasszar (kazah)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség