Fontos dolgot közölt Matthew Perry családja

Fontos dolgot közölt Matthew Perry családja

A Jóbarátok néhai sztárjának családja a People-nak mesélte el, hogy Matthew alapítványán keresztül, azt remélik, más szenvedélybetegeken is segíthetnek majd.

A Matthew Perry Alapítvány november 3-án indult útjára, azzal a céllal, hogy „a függőséget betegségként azonosítsa, hogy foglalkozzon a stigmák sokaságával, amely megakadályozza az embereket abban, hogy segítséget kérjenek, és ellátásban részesüljenek, illetve hogy határozottan kiálljon a jobb és hozzáférhetőbb kezelések mellett”.

A család azt árulta el a magazinnak, hogy az alapítvány csak egyike azon kulcsfontosságú dolgoknak, amelyekkel tisztelegni szeretnének a néhai színész előtt, aki egész életében nyíltan beszélt a függőség elleni küzdelméről, mielőtt október 28-án, 54 éves korában tragikusan elhunyt. A család azt reméli, mások is hasonlóképpen cselekednek majd.

„Fontos számunkra mint család számára, az, hogy tiszteljük Matthey örökségét” – jelentette ki Perry családja „Büszkék vagyunk arra, hogy a Matthew Perry Alapítványnak lehetősége van arra, hogy segítsen azoknak, akik ebben a betegségben szenvednek.”

A színész mostohaapja, Keith Morrison, aki a Dateline újságírója is, szintén arra buzdította Matthew rajongóit, hogy hétfő este adakozzanak az alapítványnak.

Objektum doboz

Ez nem az a fajta dolog, amit ezen a pályán általában csinálok, de ez az év más

– írta az X-en Morrison.

Függősége

Matthew Perry évtizedeken keresztül drogfüggőséggel küzdött, és az alkoholt sem vetette meg. Az információk szerint halálának helyszínén nem találtak kábítószert és idegenkezűségre utaló nyomokat. Az 54 éves színészre a jakuzzijában találtak rá Los Angeles-i otthonában, a 911-et pedig az asszisztense értesítette. Az elsődleges információk szerint Perry megfulladt.

Írta a Magyar Hírlap