Továbbjuthat az Arsenal és a Napoli

Továbbjuthat az Arsenal és a Napoli

MH/MTI
2023. november 28. kedd. 10:29

A Premier League legutóbbi kiírásában második angol együttes a francia Lenst fogadja és már egy döntetlennel is biztosan ott lesz az egyenes kiesés szakaszban. Még egy vereség is továbbjutást ér számára, ha az Európa-ligában címvédő Sevilla legyőzi otthon a PSV Eindhovent.

Az előző kiírásában története hetedik Európa-liga/UEFA-kupa-sikerét a Puskás Arénában ünneplő spanyoloknak szükségük is van a három pontra, ugyanis csakis ebben az esetben marad reális esélyük elérni még valamelyik továbbjutó, akár a második vagy a harmadik helyet – utóbbival újra a második számú kupában bizonyíthatnának tavasszal.

Az olasz bajnoki címvédő Napolinak egyáltalán nem lesz könnyű most bebiztosítania nyolcaddöntős szereplését, ugyanis a sorozat történetének legeredményesebb csapatához, a Real Madridhoz látogat. A spanyol sztárgárda ráadásul egy döntetlennel megszerezheti a csoportelsőséget. Ugyanakkor a nápolyiaknak adott esetben a pontszerzés is elég lehet, ehhez az kell, hogy Schäfer András csapata (a magyar középpályás a hétvégén visszatért a Bundesligába, de a BL-be nem nevezték ősszel), az Union Berlin a portugál Braga otthonában begyűjtse második pontját a mostani kiírásában. Amennyiben a berliniek megszakítanák 15 meccses nyeretlenségi sorozatukat, úgy a Napoli minden eredménnyel továbbjut a Real mellett.

Az M4 Sport az A csoportból a Galatasaray és a Manchester United összecsapását közvetíti 18.45-től. A törökök, ha otthon tartják a három pontot, akkor az angolok már biztosan nem juthatnak a 16 közé.

Írta a Magyar Hírlap