Nagy port kavart a méregdrága bécsi szökőkút + VIDEÓ

Nagy port kavart a méregdrága bécsi szökőkút + VIDEÓ

Míg Budapest a 150. szülinapját ünnepli, Bécs azt, hogy ugyanennyi idős modern vízvezetékrendszere, amelynek köszönhetően ugrásszerűen javultak az osztrák fővárosban a higiéniai állapotok. Ezt a városvezetés többek között úgy is ünnepelte, hogy egy szökőkutat állíttattak, amelynek építési jogát a Gelitin nevű bécsi művészeti csoport nyerte el.

A WirWasser nevű alkotást október 24-én leplezték le, a közösségi médiában érkezett reakciók döntő többsége szerint azonban sikerült a történelem legrondább szökőkútját megalkotni. Ebben a kérdésben nem szeretnénk döntést hozni, de az tény, hogy megosztó lett az eredmény, és Bécsben is vannak szebb, kifinomultabb szökőkutak Schönbrunntól a Michaelerplatzig.

Az ellenszenvet bizonyára az is táplálja, hogy 1,8 millió euróból (683 millió forintból) készült el az ünnepi szökőkút. Tény, hogy ez nem kevés: látva az eredményt, a városvezetés is megpróbálhatta kozmetikázni a történteket, ugyanis közölték, hogy a költségeket 2,1 millió euróról (797 millió forintról) sikerült lefaragni.

„Úgy néz ki, mintha egy ötéves alkotta volna”, „Az első osztályosok rajzórájáról vették a dizájnt?”, „Milyen szomorú nap ez Bécsnek” – ilyen, és ehhez hasonló kommentek záporoztak Twitter/X-szerte a vonatkozó bejegyzéseknél.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap