Milyen valójában Gasly és Ocon kapcsolata?

Milyen valójában Gasly és Ocon kapcsolata?

Az Alpine kettőse, Pierre Gasly és Esteban Ocon kapcsán sokan vizionáltak igazi belháborút a két versenyző előélete miatt, és bár a csapatot nem robbantották fel úgy, mint ahogy például Fernando Alonso és Lewis Hamilton 2007-ben a McLarent, de azért voltak köztük necces pillanatok. Az első ezek közül az Ausztrál Nagydíj volt, ahol nagyon erős pontszerzéstől esett el az Alpine, miután a harmadik állórajtot követően a két pilóta összeütközött.

gasly-ocon

Pierre Gasly a Beyond the Grid podcastben idézte fel azt a kellemetlen tavaszi történetet. „Őszintén szólva kemény volt. A repülőúton hazafelé egyszerűen csak szomorú voltam, hiszen a harmadik-negyedik futamon már a Ferrarival és a Mercedesszel harcoltam” – kezdte a francia, majd így folytatta:

„Már a dobogó lebegett már szem előtt tartottam, Lewis és Fernando néhány másodperccel járt előttem, s ez az eredmény volt, jó irányba indította volna el a szezont. A sok munka és erőfeszítés után nulla ponttal repülni haza Ausztráliából a lehető legrosszabb forgatókönyv volt” – mesélte Gasly, akit Oconnal együtt Párizsban berendeltek a felsővezetéshez:

gasly-abu

„Megvan a véleményem a történtekről, méghozzá az, hogy ez egy versenybaleset volt, mindenesetre nagyon nagy kár, hogy mindketten így végeztük. Én sokkal többet veszítettem, mint ő aznap az ötödik hellyel, amit elérhetett volna” – mondta, és elmesélte, hogy végül egy kézfogással sikerült lezárni a történteket Laurent Rossi vezérigazgató jelenlétében.

„Abban egyetértettünk, hogy csapattársakként egy kicsit több távolságot kell tartanunk. Fogalmam sem volt róla, hogy ott van. Tudta volna másképp csinálni a dolgokat? Valószínűleg, de nem így történt, és végül is így alakult. De rendben voltunk, továbbléptünk, és a munkánkra koncentráltunk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a következő versenyekből” – mesélte Gasly, aki hangsúlyozta a csapaton belüli egészséges viszony fontosságát.

alpine-vegas

„Tudom, hogy a csapat jó teljesítményéhez egészséges környezetre van szükség. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet toxikus a rivalizálás a versenyzők között, erre tényleg igyekszem odafigyelni. Ha Esteban nem fogad be a saját buborékjába, ha ez az ő munkamódszere, akkor rendben van” – mondta, majd leszögezte, hogy a tisztelet megvan kettejük között, és össze kell dolgozniuk:

„Teljesen rendben van a kapcsolatunk, szerintem jól működik. Nekem is szükségem van a térre, neki is, és ezt mindenki tiszteletben tartja. Azt hiszem, mindketten nagyon tiszteljük a másikat mint versenyzőt. És végsősoron én is nyerni akarok, ő is nyerni akar. Együtt kell dolgoznunk, hogy ez sikerüljön.”

gasly-melbourne-2

formula.hu