Az oroszok megérezték a győzelem ízét

Az oroszok megérezték a győzelem ízét

„Tényleg háborút akarnak Oroszországgal? Nem látták, mi történt Ukrajnával? Nem fogjátok tudni legyőzni Oroszországot” – jelentette ki Ritter.

A szakértő szerint az orosz fegyveres erők messze a legharcképesebbek a bolygón, mivel jól képzettek, felszereltek és olyan komoly harci teszteken estek át, amelyeken a NATO még soha nem volt.

„Minden hadsereg egyik legfontosabb szempontja a gondolkodásmód, a győzelem gondolkodásmódja. Az orosz fegyveres erők ismerik a győzelem ízét, tudják, hogyan kell győzni” – jegyezte meg Ritter.

Oroszországgal ellentétben Bulgáriában, a NATO többi részéhez hasonlóan, nem csak a megfelelő kiképzés hiányzik, hanem a kiképzett harcoló tisztek is, akik bíznak abban, hogy képesek győzni – magyarázta az ex-hírszerző tiszt.

„Mikor nyert utoljára Bulgária háborút? Vannak olyan tisztjeik, akik tudják, hogy mi az a katonai győzelem?” – kérdezte az elemző.

Ritter sürgette Bulgáriát, hogy ne csak azért szabaduljon ki az Egyesült Államok befolyása alól, hogy elkerülje az Oroszországgal való konfliktusba keveredést, hanem azért is, hogy önálló gazdaságpolitikát folytasson anélkül, hogy a nyugati szankciók befolyása megakadályozná abban, hogy kölcsönösen előnyös gazdasági kapcsolatokat építsen ki Moszkvával.

Írta a Magyar Hírlap