The Washington Times: „Trump klónja” meg akarja állítani az Európa elleni muszlim inváziót

The Washington Times: „Trump klónja” meg akarja állítani az Európa elleni muszlim inváziót

A The Washington Times oldalán megjelent véleménycikk szerint a baloldali média „szélsőjobboldalinak”, „iszlámellenes harcosnak” és „Donald Trump klónjának” nevezi Geert Wilderst, aki Hollandia következő miniszterelnöke lehet – írták.

Emlékezetes: Wilders hatalmas győzelmet aratott a parlamenti választásokon,miután kampányában ígéretet tett a muszlim bevándorlás megfékezésére. A holland politikus ezzel csatlakozik a bevándorlás-szkeptikusok csapatához, köztük Giorgia Meloni olasz miniszterelnökhöz és Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz, akik üdvözölték választási győzelmét – írták.

Negyedszázadnyi politizálás után most jött el Wilders ideje. „Biztosítani fogjuk, hogy Hollandia megint a hollandoké lesz. Korlátozzuk a menekültek és a migránsok cunamiját. Az embereknek újra lesz pénz a zsebükben” – ígérte kampányában.

Azt is gyakran hangoztatta, hogy betiltaná a mecseteket és az iszlám iskolákat – bár a kampányhajrában már arról beszélt, hogy egyelőre vannak ennél fontosabb ügyek is Hollandiában – tették hozzá.

Írta a Magyar Hírlap