A Die Welt szerint megkerülhetetlenné vált Orbán Viktor

A Die Welt szerint megkerülhetetlenné vált Orbán Viktor

A Kijev már veszített? című cikkben a szerző leírja, hogy az ukrán hadsereg egyre frusztráltabbá és hitehagyottá válik, olyannyira, hogy az ország főparancsnoka elismeri, hogy patthelyzet van a fronton.

– A tél már megérkezett, és úgy tűnik, hogy az ellentámadás kudarcot vallott. A szövetségesek fáradtak. November eleje óta pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek új ellenfele van, akire nem feltétlenül lehetett számítani: saját főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij – írja a Die Welt. A lap a The Economist brit újság egyik nemrégiben megjelent interjújára utalt, amelyben Ukrajna egyik fő tábornoka, Valerij Zaluzsnij kijelentette, hogy Ukrajna győzelméhez csodafegyverekre lenne szükség.

A Welt arra is rámutat, hogy a különböző populista vezetők politikai győzelmei Európán belül valószínűleg komoly nehézségeket fognak okozni az Ukrajnának nyújtott folyamatos anyagi és pénzügyi támogatás tekintetében. Példaként említette, hogy a holland választásokat a jobboldali Geert Wilders nyerte, a szlovák voksoláson pedig nemrég az ukrajnai fegyverszállítmányokat elutasító Robert Fico alakíthatott kormányt. Emellett megkerülhetetlenné vált Orbán Viktor magyar kormányfő, aki már régóta azt hangoztatja, hogy a fegyverszállítmányok és a végtelen támogatás semmit sem old meg – a lap szerint igaza van Orbán Viktornak, de senki sem mer ezt beismerni – írták.

Írta a Magyar Hírlap