Példás a horvátországi magyarság munkája

Példás a horvátországi magyarság munkája

A matematikában a kettő plusz kettő, akárhogyan is magyarázzuk, négy – de a politikában nem, hiszen a kettő plusz kettő, hogyha összefogás van, akkor az lehet öt, hat vagy akár hét is – hangoztatta a horvátországi magyarok lapjának adott interjúban Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az a széthúzás, amely csaknem két évtizedig jellemezte a magyarságot, megszűnt – hangoztatta horvátországi nemzettestvéreink lapjának, a Képesújságnak adott interjúban Potápi Árpád János. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár egyebek mellett arról beszélt, szeretnénk azt elérni, hogy a magyar nemzeti közösségek a Kárpát-medencében mindenütt megerősödjenek.

A horvátországi magyarság (…) nagyon nehéz helyzetből indult: háború volt, gazdasági, politikai összeomlás. Harcok voltak ezen a területen, illetve ettől egy kicsit délebbre, és sajnos az itteni magyarságnak meg kellett élnie azt, hogy nagy része elmenekült – hangoztatta. Ugyanakkor aláhúzta, ha a harminc év eredményeire gondolunk, nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a horvátországi és a vajdasági magyarság példaértékű munkát végzett, kezdte újra az életét, és jó látni azt, hogy itt a magyar gyerekeknek van jövőjük.

Írta a Magyar Hírlap