Túl sokat pislogott a négyéves kisfiú, szülei összeestek a diagnózis hallatán

Túl sokat pislogott a négyéves kisfiú, szülei összeestek a diagnózis hallatán

Olyan sűrűn pislogott egy kisfiú, hogy az édesanyja azonnal tudta, valami nincs rendben. A 38 éves Lisa Callaghan elmondta, hogy sürgősen időpontot foglalt egy magánorvoshoz, aki MRI-t végzett a most hatéves Vardenen. Az édesanya rosszul lett, amikor kevesebb, mint 48 órával a vizsgálat után felhívtak, és azt mondták neki: találtak valamit a gyerek agyán – írja a Bors.

Varden négyéves volt, amikor agydaganatot diagnosztizáltak nála, majd meg is kellett műteni. Nagy megkönnyebbülés tudni, hogy a legrosszabbnak vége – fogalmazott az édesanya. Varden most hatéves, családja pedig egy Mikulás-futást szervezett, hogy pénzt gyűjtsenek az agydaganat-kutatás támogatására és felhívják a figyelmet a betegség tüneteire.

Igazán megdöbbentett, hogy milyen kevés finanszírozást fordítanak az agydaganat-kutatásra, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a betegség hány fiatalt érint – idézi Lisát a Mirror.

Hozzátette, ha a fiát hamarabb küldték volna vizsgálatokra, akkor még kezelhetőbb állapotában elkapták volna az agydaganatát.

Ezért úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy a háziorvosok felhatalmazást kapjanak a beutalásra – emelte ki az édesanya.

Írta a Magyar Hírlap