Még mindig a mézes heteket töltjük Alonsóval

Még mindig a mézes heteket töltjük Alonsóval

Az idei szezonban összesen nyolc alkalommal állhatott fel a dobogóra a kétszeres Formula-1-es világbajnok pilóta, aki végül a negyedik helyen zárta az egyéni világbajnokságot a két Red Bull-os és Lewis Hamilton mögött.

Évközben mindenki magasztalta Alonsót, nemcsak a tempója és a tapasztalata, hanem a hozzáállása és a sikeréhsége miatt is.

Alonso, aki már rögtön első astonos versenyén a dobogón végzett, szinte szerelembe esett új csapatával, a nemzetközi sajtó pedig egy mézes heteit töltő párhoz hasonlította az Aston Martint és a 42 éves pilótát.

Ez a lelkesedés aztán a szezon második felére megcsappant, amikor már csak ötödik erő volt a brit istálló, de az utolsó versenyekre újra összeszedték magukat, Alonso pedig így megkaparintotta a negyedik helyet a bajnokságban.

„Mindenkit magával ragadott Alonso habitusa az első hónapokban” – mondta Mike Krack a Speedcafénak. „Hogy őszinte legyek, magam is úgy éreztem, mintha a mézes heteinket töltenénk, de boldog vagyok, hogy sikerült meghosszabbítanunk ezt az időszakot.”

„Egy nagyszerű csapatjátékost szereztünk a személyében, aki mindig építő jellegű kritikákat fogalmaz meg. Amikor jobban ment az autó, akkor könnyű volt konstruktívnak lenni, de az ő karaktere akkor jött ki igazán, mikor a legnagyobb szükségünk volt rá. A nehéz időkben.”

A csapatfőnök a Mexikóivárosi Nagydíjat hozta fel példának, ahonnan a csapat idei legrosszabb teljesítményét nyújtva kettős kieséssel távoztak.

„Mindkét versenyzőnk részéről könnyű lett volna ránk borítani az asztalt és elviharzani, ami jogos is lett volna, látva az autó teljesítményét, de mindketten csapatjátékosok, és mindkettejük karaktere megmutatkozott az azt követő beszélgetésen. Számomra az a szezon egyik legszebb pillanata, mert a csapat összetartott egy nehéz időszakban.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

formula.hu