Súlyos merényletet követtek el a pakisztáni hadsereg alaptáboránál, sok halott és sebesült

Súlyos merényletet követtek el a pakisztáni hadsereg alaptáboránál, sok halott és sebesült

MH/MTI
2023. december 12. kedd. 16:48

A biztonsági erők két tisztje a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy egy öngyilkos merénylő egy robbanószerrel töltött teherautóval előbb nekihajtott a hadsereg alaptáboraként használt rendőrőrs határfalának, majd társai tüzet nyitottak a katonákra.

A biztonsági erők többórás tűzharc után három támadóval végeztek, az elmenekült fegyveresek után hajtóvadászat indult – közölte Kamal Hán, a helyi rendőrség tisztje.

A támadás halálos áldozatainak száma várhatóan emelkedni fog, mivel tíz meglőtt személy kritikus állapotban van – mondta el az újságíróknak Mohammad Adnan, a rendőrség egyik magas beosztású tisztviselője.

A pakisztáni hadsereg sajtószolgálata (ISPR) közleményben tudatta, hogy a tűzharc során legalább 34 katona megsebesült, a biztonsági erők végül mind a hat terroristával végeztek.

Sarfraz Bugti belügyminiszter elítélte és terrorista cselekménynek nevezte a támadást, továbbá részvétét fejezte ki az áldozatok miatt, akiket mártíroknak nevezett – közölte a belügyi hivatal.

A hadsereg elleni támadást a pakisztáni tálibokkal kapcsolatban álló Tehrik-e-Dzsafria Pakisztán (TJP) síita szervezet vállalta magára.

Írta a Magyar Hírlap