Yale Egyetem: menórára tűztek palesztin zászlót +VIDEÓ

Yale Egyetem: menórára tűztek palesztin zászlót +VIDEÓ

Ahogy azt korábban megírtuk, a Hamász október 7-ei támadása óta – főleg az egyetemek kampuszain – megszaporodtak az Izrael-ellenes tüntetések és demonstrációk. A CNN beszámolója szerint most egy a Yale Egyetem kampuszán történt eset miatt folytat nyomozást a rendőrség, potenciális gyűlölet-bűncselekmény miatt – számolt be a Mandiner.

Az egyetem kampusza közelében található menórát ugyanis a vádak szerint „megszentségtelenítették”, mikor egy arcát eltakaró ismertlen férfi kitűzte rá a palesztin zászlót – mondta hétfőn David Zannelli, a New Haven-i rendőrség helyettes vezetője.

– Mivel nincs vandalizmus vagy lopás, csak potenciális gyűlölet-bűncselekményként kezeljük, bár gyűlöletkeltő incidensként kategorizáljuk – mondta Zannelli, hozzátéve, hogy a rendőrség folytatja a nyomozást.

A hatóságoknak egyelőre nem sikerült azonosítani az elkövetőt.

A Yale a lehető leghatározottabban elítéli a menóra megszentségtelenítését a New Haven Green-en a hanuka vallási ünnepén – áll a Yale vasárnapi közleményében.

Hozzátették, hogy a „a palesztin zászló kihelyezése a menórára mélyen antiszemita üzenetet közvetít New Haven zsidó lakosai számára, beleértve a Yale közösség tagjait is”.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap