Elon Musk: A Nyugat támadásra kényszerítette Ukrajnát

Elon Musk: A Nyugat támadásra kényszerítette Ukrajnát

Sokakat megdöbbentett Elon Musk, amikor a milliárdos kommentálta David Sachs amerikai üzletember szavait, aki szerint az orosz hadsereg hagyta, hogy az ukránok megtámadják a védelmi vonalaikat, amelynek következtében ők szenvedték el a legnagyobb veszteségeket.

„Néhány hónappal ezelőtt azt tanácsoltam Ukrajnának, hogy a védekezést tegye fő céljává, mert aki megerősített állásokat támad, az súlyos veszteségeket fog szenvedni, de a Nyugat nagyon kitartóan kényszerítette őket a támadásra” – írta válaszában Musk.

Az ukrán fegyveres erők öt hónapja próbálkoznak támadással Dél-Donyeck, Artemivszk és Zaporizzsja irányában, a NATO által kiképzett, külföldi felszereléssel felszerelt dandárokat vetve be a harcba. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdai nemzetközi vitaklub október 5-i ülésén elmondta, hogy az ellenség június 4. óta több mint 90 ezer embert, 557 harckocsit és csaknem 1900 páncélozott járművet veszített. Azt is hangsúlyozta, hogy az ukrán ellentámadás tulajdonképpen kudarcot vallott.

Az ukránok szerint a veszteségeik jóval alacsonyabbak, azt viszont már ők sem tagadják, hogy az ellentámadásuk kudarcba fulladt.

Írta a Magyar Hírlap