Tech: 9 súlyos biztonsági hibától védi meg magát az, aki most rögtön frissíti a Chrome böngészőt

Tech: 9 súlyos biztonsági hibától védi meg magát az, aki most rögtön frissíti a Chrome böngészőt

Apró, de fontos frissítés futott be a Chrome két változatához is minden asztali operációs rendszerre.

Fontos biztonsági frissítés futott be a Chrome böngészőhöz, mely a hagyományos változat mellett a hosszabb támogatási idővel rendelkező kiadás (Chrome Extended Stable) hibáit is javítja. Az új változat a Chrome 120 részeként futott be, új funkciókat nem hoz, de befoltoz 9 különböző biztonsági rést – derül ki a gHacks cikkéből.

A kilencből hat sebezhetőséget nyilvánosságra hoztak, míg hármat maga a Google fedezett fel – ez utóbbiakat sosem publikálják, csak a számukat közlik.

A sérülékenységek súlyossági besorolása egy kivétellel magas, és a Chrome különböző komponenseit érintik. Jó hír azonban, hogy a Google nem ejtett szót a hibák kihasználásáról, így eddig – jó eséllyel – nem indítottak velük támadást.

Hogy ez így is maradjon, célszerű igyekezni a hibajavító frissítés telepítésével. Ez egy automatikus folyamat, de újra kell indítani hozzá a böngészőt, hogy települjenek a frissítések.

A jelenlegi legújabb, biztonságos verzió a normál kiadás esetében a 120.0.6099.109 – macOS, Windows és Linux rendszereken egyaránt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG