Egyre több ukrán adna területi engedményeket a békéért

Egyre több ukrán adna területi engedményeket a békéért

Eszerint a megkérdezettek mintegy 19 százaléka mondta azt, hogy Ukrajnának területi engedményeket kell tennie Oroszországnak. Az ilyen lépés támogatóinak száma októberben 14 százalék, májusban pedig 10 százalék volt. Ezzel szemben az engedmények ellenzőinek száma tovább csökken – a májusi 84 százalékról októberben 80 százalékra, decemberben pedig 74 százalékra, számolt be róla az oroszhírek.hu.

Az intézet továbbá rámutat, hogy a kompromisszumkészség legnagyobb mértékű növekedését az ország nyugati és központi régióinak lakossága körében regisztrálták.

A felmérést november 29. és december 9. között végezték. A felmérésben több mint 1000 válaszadó vett részt.

Korábban az NBC amerikai tisztségviselőket idézett, akik szerint az Egyesült Államok és Európa tárgyal Ukrajnával az Oroszországgal kötendő esetleges békeszerződésről, illetve arról, hogy Kijevnek mit kellene feladnia a kompromisszum érdekében.

A csatorna szerint amerikai és európai tisztviselők „nyugodt hangnemben kezdtek el beszélgetni” Kijevvel arról, hogy a Moszkvával folytatott béketárgyalásoknak milyen lehetséges következményei lehetnek a konfliktus lezárására.

E beszélgetések egy részére már októberben sor került – közölte a csatorna.

Írta a Magyar Hírlap