Fordítva ül a lovon az EU

Fordítva ül a lovon az EU

Nicola Procaccini, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke az olasz közszolgálati tévé, a RAI3 kérdésére elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök álláspontja érthető, hiszen zsarolják, de az európai uniós források nem ajándékot jelentenek, hanem Magyarországnak joga van hozzájuk – írta meg hétfőn közösségi oldalán Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai főtanácsadója idézte, „a kohéziós alapról, az új koronavírus-járvány utáni pénzekről beszélünk: mind olyan finanszírozások, amelyek nem ajándéknak számítanak Magyarország számára, hanem források, amelyekhez Magyarországnak joga van” – jelentette ki az olasz politikus, aki egyben az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai pártcsalád alelnöke is.

Az olasz politikus szerint Orbán Viktor politikai állásfoglalását el lehet fogadni vagy el lehet utasítani, de „nem lehet elfogadni a vele szembeni előítéletet”. A politikus úgy véli: „Amit a magyar kormányfőnek felrónak, azt nem róják fel Pedro Sánchez spanyol miniszterelnöknek, aki elveszítette a választásokat, majd a katalán szélsőjobbtól vásárolt szavazatokat egy olyan törvényért cserébe, amely eltörölte a terrorizmus, a felforgatás, a sikkasztás bűncselekményét. Azt hiszem, ennél jobban nem lehet megsérteni a jogállamiságot.”

Írta a Magyar Hírlap