Peszkov: A Kreml összetörte a Nyugat álmait

Peszkov: A Kreml összetörte a Nyugat álmait

A Kreml szóvivője reagált David Cameron brit külügyminiszter azon kijelentésére, miszerint addig fogják támogatni Ukrajnát, amíg Oroszország veszít. Dmitrij Peszkov szerint ezzel csak maguknak ártanak a nyugati szövetségesek, mert kimerítik saját erőforrásaikat.

„Tisztában vagyunk ezzel az állásponttal, de ez nem változtathatja meg az események menetét” – mondta az orosz vezető szóvivője. A Komszomolszkaja Pravda tudósításában arról ír: a Nyugat kezdettől fogva arról álmodozott, hogy Ukrajnában vereséget mérnek Vlagyimir Putyinra, és meggyengíthetik Oroszországot. De az idő bebizonyította, hogy ez nem fog összejönni. Ez a fajta hozzáállás egyre mélyebben belerántotta a nyugati országokat az ukrajnai konfliktusba, és mind jobban kimeríti őket.

A lap figyelmeztetett: már a nyugati sajtó sem tartja valószínűnek, hogy Ukrajna jelentős előrelépést lesz képes elérni a csatatéren. Függetlenül a nyugati segítségtől. A dolgok állása szerint Kijev lassan elveszíti önvédelmi képességét, és végül kénytelen lesz tárgyalni Oroszország feltételeiről. Vagyis az események nem a Nyugat által megálmodott irányba haladnak.

Írta a Magyar Hírlap