Összetörtek az adácsiak: élő pónit raboltak el a karácsonyi betlehemből

Összetörtek az adácsiak: élő pónit raboltak el a karácsonyi betlehemből

Az adácsi művelődési ház udvarán lévő karácsonyi betlehemből tulajdonították el azt a póni lovat, melyet a helyi polgármester, Soha Márton vásárolt meg korábban. Erről a közösségi oldalán számolt be a polgármester még kedden.

Az állat eltűnése után nem sokkal egy szemtanú is jelentkezett, aki arról számolt be, hogy „a pónit száron vezette egy férfi 21 óra 30 perc körül az Árpád fejedelem útján”.

Soha Márton polgármester posztja alatt többen is kifejezték, hogy mennyire szomorú, hogy már egy betlehemi póni sincs biztonságban: „Ez nem pusztán egy sajnálatos esemény! Ez bizony már egy intézkedést kívánó aljas tett! Mindegy, hogy ki csinálta! Jó lenne már megfogni ezt a sok semmirekellő alakot, hogy a falu lakosságának ne keljen félnie!” – írta az egyik adácsi lakos.

A polgármester a posztban azt is leírta, arra kéri a lakosságot, hogy valamilyen formában jelezze felé az, akinek bármi tudomása van a póni hollétéről.

„A gyerekek nagyon várják vissza a 4. adventi gyertyagyújtásra. Bízunk a legjobbakban, hogy addig visszakerül eredeti helyére” – fogalmazott a polgármester.

Az Adácsról elindult póni végül szerencsés módon megkerült. A Bors beszélt néhány adácsival, akik elmondása alapján a szomszéd faluban találtak rá. Erről a polgármester nevében az alábbi poszt született: „Adács polgármestere nevében írok! Köszönetet szeretne mondani mindazoknak a kedves embereknek, akik segítettek megtalálni a kicsi pónit! Meglett! Jászárokszálláson találtak rá!” – olvasható a bejegyzés szövegében, mely alatt egyből reagáltak az emberek az örömhírre.

„Jó messzire vitték gyalog! Útközben nem tűnt fel senkinek?”

Egy másik adácsi pedig arra lenne kíváncsi, hogy ki lehetett az, aki ilyenre vetemedett.

Írta a Magyar Hírlap