Kreml: Putyin valószínűleg tart egy rövid pihenőt az ünnepek alatt

Kreml: Putyin valószínűleg tart egy rövid pihenőt az ünnepek alatt

Arra a kérdésre, hogy Putyin pihen-e az ünnepek alatt, a szóvivő azt mondta: „Részben valószínűleg, de soha nem használja ki teljesen az ünnepeket pihenésre.”

Megjegyezte, hogy az elnök azt tervezi, hogy az ünnepek után nem sokkal folytatja útjait az orosz régiókba.

Az utazások röviddel az ünnepek után folytatódnak – mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy ezek az utazások nem kampánycélúak lesznek.

Miben különböznek a kampányjellegű utazások a munkalátogatásoktól? – kérdezték. „Ő egy hivatalban lévő államfő, minden útja munkalátogatás, minden a munkaprogramon belül fog történni” – magyarázta Peszkov, megjegyezve, hogy Putyin egyszerűen folytatni fogja a régiók meglátogatásának megszokott gyakorlatát.

A szóvivő azt is megjegyezte, hogy az elnök az év utolsó hetében nem fogja megtartani hagyományos találkozóját a kabinettel, mert ez a találkozó de facto az Elnöki Tanács nemzeti projektekkel foglalkozó ülése során történt.

„Nem, nincs találkozó a kormánnyal a jövő heti menetrendben, ez már de facto megtörtént, amikor a nemzeti projektekről szóló ülés zajlott” – mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy a következő hét „intenzív” lesz az elnök számára.

Megjegyezte azt is, hogy Putyin nem fog karácsonyi és újévi üdvözletet küldeni barátságtalan államok vezetőinek.

Abarátságtalan államoknak nem fog küldeni, de a barátiaknak igen – mondta a szóvivő.

Általában Putyin küld ünnepi üdvözleteket a külföldi országok vezetőinek. Putyin 2022 végén nem küldött üdvözletet az európai vezetőknek, kivéve Aleksandar Vucic szerb elnöknek és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek. Abban az évben a listán nem szerepeltek nemzetközi szervezetek és nemzetközi sportszövetségek vezetői sem.

Írta a Magyar Hírlap