Élet+Stílus: Meghalt az avokádós pirítós „keresztapja”

Élet+Stílus: Meghalt az avokádós pirítós „keresztapja”

Bill Granger séf 54 éves volt.

A melbourne-i születésű Bill Granger autodidakta módon lett szakács, majd világszerte ünnepelt séf és gasztroszerző. 54 éves korában egy londoni kórházban halt meg karácsony napján. „Úgy fognak rá emlékezni, mint a »reggeli királyára«, aki a szerény ételeket is különlegessé tette” – írták a halálhíre mellett az Instagramon.

Halálának okát a családja nem hozta nyilvánosságra, ausztrál sajtóértesülések szerint rákban szenvedett, több hónappal ezelőtt diagnosztizálták a betegséggel.

Bill Granger 30 éves karrierje során 14 szakácskönyvet adott ki, több televíziós főzőműsort készített, több mint egy tucat éttermet nyitott világszerte. A rajongói között olyan hírességek voltak, mint Hugh Jackman ausztrál színész vagy a gasztrobirodalmat felépítő Jamie Oliver és Nigella Lawson.

Granger 1993-ban, mindössze 23 évesen nyitotta meg első éttermét Sydneyben. A Bills nevű sarki kávézó olyan egyszerű fogásokról vált híressé, mint aztán a világhódító útra induló avokádós pirítós.

Granger turizmus és vendéglátás terén végzett tevékenységéért januárban megkapta szülőhazája egyik legmagasabb kitüntetését, az Ausztrália Rendjét.

HVG