Majdnem belehalt a házi kedvenc ölelésébe

Majdnem belehalt a házi kedvenc ölelésébe

A baktérium okozta fertőzés leggyakrabban papagájoknál és galamboknál fordul elő, de könnyedén átterjedhet az emberre is, lázzal, fejfájással, hidegrázással, izomfájdalmakkal, légzési nehézségekkel és tüdőgyulladással járhat, ami akár végzetes lehet.

Ne kerüljünk túl közel az állatainkhoz!

A 49 éves nő most azért osztotta meg a megrázó esetét, hogy megpróbálja felhívni a figyelmet arra, ne kerüljünk túl közel az állatainkhoz.

Az aranyos és bújós társak vonzereje nem szabad, hogy elfeledtesse velünk az állatokkal járó veszélyeket. „Nézz rám, és kérdezd meg magadtól: Megéri megcsókolni az állatodat?” – mondta Shaharazaad.

Az anyuka tudta, hogy nagy baj van.

Az anyuka állítása szerint mindig is szerette a madarakat, de nem sokkal azután, hogy belépett az életükbe unokaöccse madara, Frank, a nyolcéves kakadu, harcot vívott az életéért. Shaharazaad hamar rájött, hogy valami nagy baj van az állattal, amikor az elkezdte veszíteni a tollait, és a letargia jeleit mutatta.

Eleinte azonban csak azzal magyarázta, hogy madár így reagál arra, hogy új környezetbe került, azonban hamarosan a saját egészségi állapota is romlásnak indult. Majd napokon belül papagájkórral kórházba került, és az életéért küzdöttek.

„Ezzel nem lehet viccelődni. Nem voltam biztos benne, hogy túlélem-e az éjszakát, úgy éreztem, hogy meghalok. Még sem tudtam elhinni, hogy az általam annyira szeretett állatok miatt majdnem vége lett az életemnek” – mondta az egykor fogyatékkal élőket segítő anyuka.

Shaharazaad tüdeje tartós károsodást szenvedett, így a mai napig attól retteg, hogy ha elkap egy újabb fertőzést, akkor megfullad.

Remélem, hogy ez mindenki számára figyelmeztetésként szolgál, hogy törekedjenek a megfelelő higiéniára, és azonnal mossanak kezet, miután egy madárhoz értek. Ami a legfontosabb: ne csókoljuk meg és ne ölelgessük őket. Ez végzetes lehet! – idézi a The Sun az anyukát.

Írta a Magyar Hírlap