Két gyerek meghalt a határközeli Belgorod központjában az ukrán ágyúzásban

Két gyerek meghalt a határközeli Belgorod központjában az ukrán ágyúzásban

„Az ukrán erők ágyúzták Belgorod központját. Az előzetes információk szerint két halott gyerek és sérültek vannak” – írta a Telegram-csatornán.

Objektum doboz

Emellett a támadás során több lövedék a lakott területet talált el – pontosított a kormányzó.

Később Gladkov közölte, hogy Belgorodban rakétaveszélyt jelző szirénát indítottak el. Minden lakost arra szólított fel, hogy vonuljanak le az óvóhelyekre.

A RIA Novosztyi tudósítója szerint a robbanások délután három óra körül hangzottak el, majd fekete füst jelent meg a város felett. Néhány perccel később kezdett a sziréna működni. A különleges szolgálatok lezárták az érintett területet.

Az ukrán fegyveres erők rendszeresen lövik az orosz határ menti területeket, dróncsapásokat hajtanak végre, és szabotázsakciókat szerveznek. Különösen tegnap este az ukrán hadsereg is megpróbálta rakétákkal támadni a belgorodi régiót. A légvédelmi erők 13 rakétát semmisítettek meg.

Mint Gladkov később tisztázta, egy ember meghalt, amikor egy gránát egy magánházba csapódott. Négy ember, köztük egy tízéves gyermek megsebesült. Ezenkívül tíz magánház, két autó és egy vízvezetékrendszer is megrongálódott.

A Belgorodi terület egészére 2022. április 11. óta magas (sárga) fokozatú terrorveszélyt rendeltek el. Erre az ukrán–orosz határon kialakult helyzet súlyosbodása és az ellenséges hadsereg fokozott tevékenysége miatt van szükség a határ menti területeken.

Írta a Magyar Hírlap