Tech: Túl kicsi a szöveg az Apple Watch óráján? Így változtathat ezen

Tech: Túl kicsi a szöveg az Apple Watch óráján? Így változtathat ezen

Óriási technológiai tudást sűrített az Apple okosórájába, ami valóban megdöbbentő egy ennyire kicsi eszköznél. Viszont épp a méretek okozhatnak problémát a kevésbé jól látóknak, amennyiben szövegek jelennek meg az órán. Megmutatjuk, hogyan változtathatunk, nagyíthatunk, vastagíthatunk ezeken a szövegeken.

Bár az Apple Watch elsősorban egészségügyi és fitnesz funkcióiról ismert, azonban egyúttal a csatlakoztatott iPhone-ja kiterjesztése is. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a csuklóról lehet fogadni hívásokat, és még a szöveges üzenetekre is válaszolhatunk. Bár a hozzáadott funkciók és a külön letölthető alkalmazások miatt az Apple Watch az egyik legjobb okosóra a piacon, korlátai vannak, elsősorban a kis képernyő miatt (igaz, ez más okosórákra is igaz). A szövegek megtekintése nehézkes lehet az Apple Watchon, különösen, ha kisebb, 40 vagy 41 mm-es modellek esetében. Viszont néhány egyszerű lépéssel teljesen a kedvünk szerint alakíthatjuk a betűnagyságot.

Az Apple kilencféle betűméretet kínál az Apple Watchon. A betűméretet dinamikus típusnak (Dynamic Type) hívják, és ha a betűméretet módosítjuk, akkor az ezt támogató alkalmazások is megváltoztatják a megjelenő szöveg méretét a módosítás után. Azonban a betűméret módosítása nem befolyásolja az óralapok megjelenését vagy a billentyűzet méretét.

Számos módja van a betűméret módosításának az Apple Watchon, a legegyszerűbb pedig a Vezérlőközponton keresztül történhet. Csúsztassuk felfelé az ujjunkat az Apple Watch aljáról a Vezérlőközpont megnyitásához. Forgassuk el a Digital Crownt az óramutató járásával megegyező irányba, amíg meg nem találjuk az AA gombot. Koppintsunk rá. Forgassuk el a Digital Crownt a betűméret módosításához.

Van egyébként egy másik megoldás is: a betűméret növeléséhez vagy csökkentéséhez meg lehet érinteni az AA gombokat a csúszka bármelyik végén.

Ha valamiért nem szimpatikus a Vezérlőközpont számunkra, egy másik utat is követhetünk. Ehhez a Beállításokat kell megkeresnünk a Digital Crown megnyomását követően előbukkanó alkalmazások között. Keressük meg itt a Kijelző és fényerő opciót, majd koppintsunk a Szövegméret elemre.

Forgassuk el a Digital Crownt, vagy érintsük meg a képernyőn lévő gombokat a betűméret növeléséhez vagy csökkentéséhez.

Ha nem vagyunk teljesen elégedettek a betűméret módosításával, változtathatunk más vizuális beállításokon is, hogy megnézzük, jobb lett-e a helyzet. Ezeknek az opcióknak a többsége a Kisegítő lehetőségek beállításai alatt található. A Kisegítő lehetőségeket is a Beállításokba belépve találhatjuk meg.

Ha a Szürkeárnyalatok elemet választjuk, akkor az Apple Watchot fekete-fehér felületűre módosíthatjuk. Az Átlátszóság csökkentése javítja a képernyő kontrasztját azáltal, hogy csökkenti az átlátszóságot és egyes hátterek elmosódott hatását. A félkövér szöveg megérintésével is könnyebben olvashatóvá tehetjük a szöveget, ez is egy jó alternatíva lehet, ha jobb olvashatóságot szeretnénk, viszont nem akarjuk megváltoztatni a betűnagyságot.

Előfordulhat, hogy a választott módosítások életbe léptetéséhez újra kell indítani az Apple Watchot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG