Élet+Stílus: Korlátozni fogják még a Velencébe belépő turistacsoportok létszámát is

Élet+Stílus: Korlátozni fogják még a Velencébe belépő turistacsoportok létszámát is

Tilos lesz a hangosbeszélők használata is. Így akarják a turisták jelentette óriási terhelést csökkenteni, és megóvni a világörökségi státuszt.

Nem csak, hogy belépődíjat szednek majd minden látogatótól, de a turistacsoportok létszámát is korlátozni fogja Velence jövőre. Júniustól legfeljebb 25 fős csoportok kószálhatnak a csatornák városának sikátorain és hídjain, és a sokak számára zavaró hangosbeszélők használatát is be fogják tiltani.

A cél, mint a Guardian írja hogy könnyebben tudják kezelni a cölöpvárosra és a környező szigetekre – Muranóra, Buranóra és Torcellóra – özönlő turistahadakat – éves szinten 30 millió látogató fordul meg itt –, hogy ne jelentsenek olyan nagy terhet a helyi lakosoknak.

A város több intézkedést is hozott annak érdekében, hogy megtarthassa a világörökségi státuszt, amit a tömeges turizmus miatt akár el is veszíthet. Ennek érdekében tiltották meg korábban az óceánjárók turisták ezreinek kiözönlésével járó kikötését a Giudecca-csatorna partján.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG