Mindenki megdöbbent a magyar szavak hallatán Hollywoodban

Mindenki megdöbbent a magyar szavak hallatán Hollywoodban

Magyar Tibor
2024. január 1. hétfő. 13:31
Frissítve: 2024. január 1. 13:45

Mindig azt hallhatjuk, hogy mennyire nehéz a magyar nyelv. Ezt vallják azok is, akiknek más az anyanyelvük, de tudnak pár szót magyarul. Amikor egy amerikai híresség hazánk nyelvén szólal meg mindig nagy döbbenetet vált ki. Ugyanez történt tavaly az Oscar-gála átadón is, amikor Jamie Lee Curtis magyar múltjáról beszélt. A színésznő sokakat megdöbbentett, de egy rövid dalocskát is megosztott a közönséggel.

Objektum doboz

Jennifer Garner az Alias című sorozat egyik részében két mondatot is elmondott, amire sokan felkapták a fejüket

Objektum doboz

Katy Perry a Firework című számának videoklipjéhez keresett statisztákat. A felhívást maga az énekesnő tette, ráadásul, hogy jobban megszólíthassa a közönséges pár szót még magyarul is elmondott.

Objektum doboz

Az Alkonyat sztárja Robert Pattinson egyik filmjét Budapesten forgatta. Sokan kísérték figyelemmel mindennapjait. Egy nagyobb tömeg előtt elmondott pár szót magyarul, amitől a jelenlévők elvesztették önuralmukat.

Objektum doboz

Selena Gomezt egy interjú során rögtönzött nyelvleckét tartott a hallgatóknak, nézőknek. Több mondatot is elmondott magyarul a jelentésükkel együtt.

Objektum doboz

A Queen 1986-ban koncertezett Budapesten. Freddie Mercury tetszését elnyerte az ország, a lakosság és a Parlament is. Az énekes szeretett volna kedveskedni a magyaroknak, így egy népdalt is elénekelt a koncerten, amit azóta is sokan emlegetnek.

Objektum doboz

Michael Jackson is nagyon szerette a magyarokat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ezt magyarul is megosztotta.

Objektum doboz

Kate McKinnon amerikai színésznő magyarországi forgatása alapján tanult meg egy magyar rapszámot. A közönség tapsviharban tört ki, amikor Józsefvárosról osztott meg egy számot ráadásul magyarul. A „The Tonight show” stúdiójában a színésznő arról is beszélt, hogy mennyire nehéz a magyar nyelv.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap