Brüsszel visszaél a hatalmával, amikor a jobboldal ellen küzd

Brüsszel visszaél a hatalmával, amikor a jobboldal ellen küzd

Az Európai Bizottság a jobboldali kormányok megbüntetésével visszaél a jogállamisággal kapcsolatos szabályokkal, miközben figyelmen kívül hagyta a baloldali kormányok által elkövetett mulasztásokat, elsősorban Máltán és Szlovákiában – jelentette ki a Nova24-nek adott interjújában a Szlovén Demokrata Párt (SDS) EP-képviselője, amit a Magyar Nemzet szemlézett.

Milan Zver elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány megbüntetésének szándékával valójában a magyar fiatalokat károsítja meg az Ursula Von der Leyen által vezetett testület. Úgy fogalmazott: a magyar diákok Erasmus-programból való kizárása az Európai Unió látványos hibáinak egyike, ami ellen ő maga is mindent igyekezett megtenni.

A szlovén politikusa az interjúban a migrációról is beszélt, s azt mondta: nyilvánvaló, hogy a nem kormányzati szervezetek részt vesznek az illegális bevándorlók csempészésében, és finanszírozásuk egy részét az EU-tól és a tagállamoktól kapják

– Ezért kértem az Európai Bizottságtól azoknak a nem kormányzati szervezeteknek a listáját, amelyek uniós finanszírozásban részesültek és részt vesznek olyan műveletekben, amelyek illegális migránsokat hoznak az EU-ba – hangsúlyozta.

Az európai parlamenti képviselő hozzáfűzte, meggyőződése szerint az Európai Tanács néhány határozatának végrehajtása – az Európán kívüli befogadóközpontok felállítása, az illegális migránsok szigorú visszaküldése, valamint az EU külső szárazföldi és tengeri határainak lezárása az illegális migránsok előtt – azonnali gátat szabna az Európába irányuló illegális migrációnak.

Írta a Magyar Hírlap