Robbanást hallottak az utasok, és eltűnt egy repülő oldala

Robbanást hallottak az utasok, és eltűnt egy repülő oldala

Az Alaska Airlines járatának fedélzetén 174 utas és 6 fős személyzet tartózkodott. A gép Portlandből a kaliforniai Ontarioba tartott; az incidens után visszafordult.

Az egyik utas, akivel a repülőtéren beszéltek, elmondta, hogy egy gyereket az anyukájának kellett az ülésében tartania, és az emberek elvesztették a telefonjaikat, amelyeket a vákuum kiszívott a repülőből.

Ugyanez a gyerek, aki a gép sérült részéhez volt a legközelebb, az erőszakos és hirtelen nyomáscsökkenés miatt elvesztette az ingét, de egyébként az egyik utas szerint úgy tűnik, hogy a fedélzeten senki sem sérült meg

A portlandi légikikötő szerint a tűzoltók a leszállás után a géphez vonultak, és könnyebb sérülteket láttak el. Egy személyt további orvosi kezelésre vittek el a helyszínről. Súlyos sérülésekről nem érkezett jelentés.

A járat fedélzetén tartózkodó több, magát megnevezni nem kívánó személy arról számolt be, hogy a repülőgép oxigénmaszkjai a nyomáscsökkenés után azonnal működésbe léptek, és több ember használta azokat, miközben várták, hogy a gép leszálljon Portlandben.

Írta a Magyar Hírlap