Visszatért a PL-csapathoz a fiatal magyar hálóőr – HIVATALOS

Visszatért a PL-csapathoz a fiatal magyar hálóőr – HIVATALOS

Az aktuális idényt az angol harmadosztályú (League One) Stevenage együttesénél töltő fiatal magyar kapus visszatért eredeti csapatához…

Az angol harmadosztályban (League One) szereplő Stevenage a napokban megerőstette, hogy több fiatal játékosát is visszaküldte kölcsönből eredeti klubjához, így az együttes tehetséges magyar kapusa, Hegyi Krisztián is visszatért a West Ham Unitedhez.

A 21 esztendős kapus az idény első felében mindössze hat találkozón védett, kezdetben hiába kapta meg a lehetőséget, szeptember óta kizárólag kispados volt.

“Hálás vagyok ezeknek a kluboknak, és természetesen ezeknek a srácoknak, igazi értéket képviseltek. Mindegyikükkel külön-külön beszéltem, és köszönetet mondtam nekik. Mindenki azt szerette volna, hogy több játékpercet kapjanak, de a saját játékosaink remek teljesítményt nyújtottak, így nehéz volt számukra a helyzet” – fogalmazott Steve Evans, a harmadosztályú együttes vezetőedzője.

Hegyi 2019-ben a Szombathelyi Haladás utánpótláscsapatától került a “kalapácsosok” U18-as együtteséhez, azóta már az U21-es csapat játékosa, ráadásul csapatkapitánya is. Az előző szezonban több  alkalommal bekerült a felnőtt csapat meccskeretébe, de a PL-ben még nem léphetett pályára. Hegyi eddig az U18-as csapatban 26 meccsen védett, a PL2-ben pedig 49-szer kapott játéklehetőséget, ezeken tíz alkalommal hozta le a mérkőzéseket kapott gól nélkül.

Minden bizonnyal a West Ham hamarosan új kölcsönlehetőséget fog keresni számára egy alacsonyabb osztályú klubnál.

fociclub