Másfél percen belül a top három a Dakaron: Al-Attiyah magabiztos, Loeb elégedett

Másfél percen belül a top három a Dakaron: Al-Attiyah magabiztos, Loeb elégedett

Újabb szoros, izgalmas napot teljesített a Dakar mezőnye, az autósok között pedig hárman is óriási csatát vívtak a szakaszgyőzelemért. Az elsőtől az utolsó mérési pontig a kétszeres címvédő Nasser Al-Attiyah állt az élen, de ott volt a sarkában csapattársa, Sebastien Loeb, valamint a futamot vezető Yazeed Al-Rahji is.

Al-Attiyah végül az utolsó harminc kilométeren óvatosabb volt két riválisánál, így mindketten megelőzték, végül Loeb nyerte meg a szakaszt 1 perc, 8 másodperces előnnyel Al-Rahji előtt, míg a katari 1 perc, 22 másodpercet kapott. Ezek a különbségek elképesztően kicsik 300 mért kilométer után…

„50-60 kilométer után már mi haladtunk elöl, és nem volt könnyű dolgunk elsőként autózni. 150 és 180 kilométer között volt egy lassú defektünk, és ahogy haladtunk előre, folyamatosan veszítette el a nyomást, amitől lejjebb esett az autó hátulja. A végén 1,4 bar maradt a gumiban, de nincs gond, szerencsére lassabb volt az utolsó száz kilométer, szóval minden rendben van” – értékelte a napot a futamot négy és fél perccel vezető Yazeed Al-Rahji.

 afc5a

„Nagyon jó napunk volt, tiszta szakaszt teljesítettünk. Nyilván egy kicsit a porban autóztunk, mert elég hátul rajtoltunk, sok autót meg kellett előznünk, egyszer elvétettük az ellenőrző pontot és vissza kellett mennünk nagyjából harminc másodpercet. De ezt leszámítva nagyon jó szakaszunk volt, nem voltak problémáink” – mondta a szakaszgyőztes Loeb.

„Nem volt könnyű, próbáltuk menedzselni a tempót, de a navigáció sem volt egyszerű. Nem akartunk semmilyen defektet vagy ilyesmit, mert egyben be kellett hozni az autót a szervizbe, hogy minden készen álljon holnapra és az utánra. Elégedett vagyok azzal, hogy itt tartunk, folyamatosan tanuljuk az új autónkat, mert nem könnyű a helyzet. Ez a szakasz nagyon gyors volt ma, és sok probléma felmerült, de szerintem most lépésről lépésre visszatérhetünk a csúcsra” – tette hozzá Al-Attiyah, aki tegnap még Loebbel együtt kevésbé volt elégedett az autóval, a defektekkel és a helyzettel.

9b15f

A versenyt Al-Rahji Carlos Sainz előtt vezeti, Al-Attiyah a mai teljesítményével feljött a harmadik helyre, az ő hátránya 11 perc Al-Rahjihoz képest, míg Loeb a szakaszgyőzelme ellenére csak hatodik, ő közel 24 perc lemaradásban van.

A nap részletesebb összefoglalója itt olvasható!

formula.hu