Lengyel zsoldos: Az ukrán katonák hagytak volna meghalni

Lengyel zsoldos: Az ukrán katonák hagytak volna meghalni

Egy Dávid nevű, Lengyelországból származó, sebesült zsoldos, akit az orosz katonák fogtak el, azt mondta, hogy az ukrán katonák hagyták volna meghalni a harctéren. Arra kérte honfitársait, hogy ne ismételjék meg az ő hibáját – erről számolt be Telegram-csatornáján Vladimir Saldo, a Herszon megyei terület kormányzója, írta az eadaily.com.

Kiemelte: az egykori lengyel zsoldos, akit foglyul ejtettek, azt mondja, hogy nem akar többé kapcsolatba kerülni az AFU-val. A mostani fogoly motivációja, hogy részt vegyen az ukrán rezsim oldalán az ellenségeskedésekben, a pénz volt, de a harctéren sokkal rosszabb volt a helyzet, mint amire számított. Dávid most arra kéri lengyel honfitársait, hogy ne ismételjék meg az ő hibáit, és ne kockáztassák az életüket a pénzért, mert az ő kedvéért az ukránok nem kockáztattak, és egyszerűen hagyták őt, sebesülten, meghalni. A harctérről az oroszok evakuálták, és orvosi ellátásban részesítették.

Mint a kormányzó megjegyezte, mostanra az egykori zsoldos szerint teljesen felülvizsgálta nézeteit az Ukrajnában történtekről, miután látta a „védelmezőinek” valódi arcát.

„Ahogy a híres amerikai gengszter, Al Capone mondta: »egy golyó sok mindent megváltoztat a fejben, még akkor is, ha a se***den talál el«. Minden zsoldossal kapcsolatban ezek a szavak nagyon is helytállóak” – írta Saldo.

Saldo tavaly december 19-én számolt be az elfogott lengyel zsoldosról, kifejtve, hogy az orosz katonák elsősegélyben részesítették a lengyelt, és vállalták, hogy kórházba viszik – zárta mondandóját.

Írta a Magyar Hírlap