Speciális kesztyű rejtheti el a Parkinson-kór okozta kézremegést

Speciális kesztyű rejtheti el a Parkinson-kór okozta kézremegést

A fejlesztést a napokban zajló Las Vegas-i technológiai expón, a CES-en mutatta be a vállalat. A GyroGlove kulcsa egy hokikorong nagyságú giroszkóp, amelyben egy lemez forog, nagyobb sebességgel, mint egy repülőgép turbinája. A cég alapítója, Faii Ong elmondta, habár a betegség egyelőre nem gyógyítható, a kellemetlen mellékhatásait igenis lehet kezelni, ezzel visszaadva a magabiztosságot az érintetteknek.

A GyroGear stratégiai partnere egyébként a Foxconn kínai technológiai csoport, melynek köszönhetően a termék ugyanazon a gyártelepen készül, mint az Apple csúcskategóriás laptopjai. Az expón egyébként külön kiállítássorozattal készültek a különböző betegségek kezelésére használt technológiák bemutatására is.

Egy vakokat segítő startup vállalat, a Glidance alapítója, Amos Miller például egy kompakt, kétkerekű eszközt mutatott be, amely egyfajta vakvezető kutyaként szolgál a látássérültek számára.

Az eszköznek meg lehet mondani, hova szeretne menni, és mindeközben megakadályozza, hogy bármibe beleütközzön. A startup még ebben az évben elindíthatja a szerkezet béta programját, és a hírek szerint egy okostelefon áráért be lehet majd szerezni az eszközt. Emellett a Lumen vállalat egy szemüveget is bemutatott az eseményen, amely még a tócsákat is segít kikerülni a látássérülteknek.

Írta a Magyar Hírlap