Tech: Ennyi volt: alig egy év után megszűnik az Instagram alapítói által indított új alkalmazás

Tech: Ennyi volt: alig egy év után megszűnik az Instagram alapítói által indított új alkalmazás

Üzleti okokból leáll az Artifact nevű, mesterséges intelligenciára épülő hírgyűjtő alkalmazás, melyet az Instagram két alapítója indított még 2023 elején.

Mindössze egy évet élt meg az Instagram alapítóinak MI-alapú hírgyűjtő alkalmazása, az Artifact, melynek indulásáról mi is beszámoltunk.

Kevin Systrom, a cég vezérigazgatója egy blogbejegyzésben jelentette be a befejezést. Mint kifejtette, a felhasználók keménymagja szerette az Artifactot, ám piaci lehetőségek híján nem biztosítható a jövőbeni működés.

Az ügy tapasztalataink szerint nem előzmények nélküli: az alkalmazás az elmúlt hetekben egyre gyakrabban emelt ki, és küldött értesítéseket is olyan felhasználói bejegyzésekről, amelyek az Artifact algoritmusát vagy működését kritizálták.

A leállás már megkezdődött, a kezdőoldalon, kiemelt helyen jelenleg is a megszűnést bejelentő blogbejegyzés szerepel, alatta pedig néhány lap beszámolója erről. Új kommentek és bejegyzések közzétételére már nincs mód, a híreket azonban még lehet olvasni február végéig. Addig érdemes valamennyi mentett cikket is más szolgáltatásba áthúzni, ha valaki nem szeretné a könyvjelzőzött dolgait végleg elveszíteni.

Már csak a megszűnésről szóló hírek láthatók a kezdőlapon.

© hvg.hu

Rövidke pályafutása során több érdekes funkcióval is bővült az alkalmazás, egy frissítés után például akár Snoop Dogg hangján is fel tudta olvasni a híreket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG