Élet+Stílus: Videón, ahogy a háziállatként tartott tigrise rátámad az arab férfire – videó

Élet+Stílus: Videón, ahogy a háziállatként tartott tigrise rátámad az arab férfire – videó

Az Egyesült Arab Emírségekben akár fél év börtön is járhat vadállatok tartásáért, mégis sokan úgy érzik, az ilyesmi a gazdagság és a luxus bizonyítéka.

Hamar népszerűvé vált a neten a Milliárdos Életstílus nevű Instagram-oldalon posztolt videó az Egyesült Arab Emírségekből, amelyen az látható, hogy egy háziállatként tartott, fiatal tigris megkergeti és végül a földre is küldi „gazdáját” – vette észre az NDTV. Hogy a felvétel leállítása után mi történt, arról nincs információ.

A portál azt írja: az országban gyakori, hogy emberek nyilvános helyeken mutatkoznak pórázon vezetett egzotikus vadállatokkal, vagy hogy vadállataikat mutogatják a közösségi médiában, ezzel bizonyítva tehetősségüket.

Mindezt annak ellenére, hogy az ország már 2017-ben betiltotta veszélyes vadállatok háziállatként való tartását; azóta az Emírségekben is csak állatkertek, cirkuszok, kutatóközpontok és tenyésztők tarthatnak ilyen állatot. A szabályozás ellen vétők akár közel 50 millió forintnak megfelelő bírságot vagy fél év börtönt is kaphatnak.

HVG