Gazdaság: Havi bruttó 850 ezerért ad tanácsot Baranyi Krisztinának a Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán

Gazdaság: Havi bruttó 850 ezerért ad tanácsot Baranyi Krisztinának a Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán

Havi bruttó 850 ezer forint tiszteletdíjat kap Ádám Zoltán Baranyi Krisztina főtanácsadójaként – közölte a IX. kerületi polgármester sajtófőnöke a Telex szerint.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Corvinusról kirúgott egyetemi docens Gegesy Ferencet, a kerületet a rendszerváltástól 2010-ig vezető polgármestert váltja ezen a poszton.

Ádám Zoltánt azt követően távolították el a Corvinus egyetemről, hogy etikai vizsgálatot indított, mert kurzusának egyik hallgatója letehetett egy olyan vizsgát, amihez – Ádám szerint – nem teljesítette a követelményeket. A docens azt állította, hogy a diák szülei nyomást gyakoroltak az egyetemre. A belső vizsgálat során első fokon elmarasztalták a rektorhelyettest és két dékánt, de másodfokon mindenkit felmentettek. Az egyetem vezetősége pedig kitart amellett, hogy Ádám követett el jogsértést.

Ádám korábban a hvg360-nak adott interjújában hosszan beszélt a „botrányos vizsgáztatás” körülményeiről, arról, miért állt bele ebbe az egészbe, és mi történt a szabálytalansági eljárás során. A beszélgetést itt olvashatják:

Ádám Zoltán: Úgy érzem, mára Radev egyetemi elnök lett a Corvinus korlátlan ura

Erősen tiltakoznak a Corvinus Egyetemen Ádám Zoltán docens kirúgása miatt a kollégái. Az egyetem vezetése saját döntését jogszerűnek mondja, Ádám pedig nem gondolja, hogy a tiltakozások hatására visszavennék. A HVG-nek adott interjúban hosszan beszél a „botrányos vizsgáztatás” körülményeiről, arról, miért állt bele ebbe az egészbe, és mi történt a szabálytalansági eljárás során.

A kirúgott docens később munkaügyi pert indított a Corvinus ellen. Ádám azt követeli a perben, hogy helyezzék vissza az állásába, és fizessen neki sérelemdíjat az egyetem. Ádám ügyvédei szerint a Corvinus joggal való visszaélést követett el, korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

HVG