Vállalkozás: Fél évre bezár a Nyugati téri McDonald’s

Vállalkozás: Fél évre bezár a Nyugati téri McDonald's

Az épület belső tere teljes egészében megújul.

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként a hazai McDonald’s fél évre bezárja a budapesti Nyugati téren található éttermét.

A cég közleménye szerint a Nyugati pályaudvarral közös főfalon fekvő épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja. Az éttermi élmény szempontjából azonban XXI. századi megoldások várhatók a felújítás után: a belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból készül, öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd.

A tervek szerint így néz majd ki az étterrem megújult belső tere

© McDonald’s

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, amely a rendelt ételeket a konyha két szintje között továbbítja majd.

A digitális fejlesztés részeként az étteremben érintőképernyős kioszkokat és a hagyományos kasszákat is kialakítanak.

(Nyitóképünkön a Nyugati téri McDonald’s épülete látható. Forrás: McDonald’s)

* * *
Személyi hitel, ha rövid időn belül pénzre van szükség

Előfordul, hogy hirtelen nagyobb összegre van szükségünk – pl. lakásfelújítás, autóvásárlás –, ebben a helyzetben a személyi kölcsön lehet az ideális megoldás, ugyanis akár egy héten belül a számlánkon lehet a szükséges összeg. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával pár perc alatt kiválasztható a legkedvezőbb hitelajánlat.

HVG